Midtsommer og ruskevær hindret ny prisrekord

Midtsommer og ruskevær hindret ny prisrekord

Midtsommerfeiringen var medvirkende til at vi unngikk en ny prisrekord i spotmarkedet forrige uke. 

Nedgangen i etterspørselen på grunn av fridagen i Sverige og Finland var nok til å trekke fredags-prisen i spotmarkedet ned mot prisnivået for helgen. Sammen med vått og vindfullt vær ble det ingen ny prisrekord for uke 25, men prisen var allikevel i øvre sjiktet av priser som er levert de siste ti årene.

 

Store svingninger i energimarkedene

Det meldes om god tilbudskapasitet i kullmarkedet, og derfor gikk kullprisen noe ned sist uke, samtidig som OPEC-møtet forrige uke førte til en ekstra spenning i oljemarkedet. Denne uken ble sanksjonene mot Iran ytterligere spesifisert, og derfor gikk oljeprisen opp igjen. Disse urolighetene i de internasjonale energimarkedene smitter også over på det nordiske kraftmarkedet.

 

Endringer i værprognosen

Også forandringer i været er med på å skape svingninger på kraftprisene. Sommeren har kommet tilbake til Norden, og for de av oss som går ut i ferie er det godt nytt, men for strømprisen kan det få konsekvenser. Tørt og varmt vær er en del av forklaringen til de relativt høye prisene vi ser i markedet nå. Høye temperaturer i Europa vil også kunne løfte prisene i Norden, da etterspørselen etter strøm til kjøling vil øke og dermed trekke med seg prisene opp i Europa. De siste værprognosene viser imidlertid at det skal komme inn mer nedbør utover i juli og at det er mindre sannsynlig med en hetebølge over Europa.

Grafene fra sending kan lastes ned her. Har du ikke tilgang til YouTubekan du se sendingen i vårt nyhetsrom.

  • Se ukens kraftkommentar

 

LOS Energy følger utviklingen i energimarkedene tett og sender markedsoppdatering ukentlig

Kraftkommentaren tar nå sommerferie, og er tilbake igjen i starten av august. Vi ønsker med det alle våre lesere en riktig fin sommer!

 

Ja takk, jeg vil motta informasjon fra LOS Energy